Responsabilitate sociala

MOBILIZAREA FATA DE COMUNITATE

„Avem grijă profund de impactul social și de mediu al activităților industriale: primul nostru angajament față de responsabilitatea socială este de a ajuta oamenii să își găsească echilibrul psihologic și fizic, având grijă de bunăstare și un stil de viață sanatos, prin comercializarea de produse de înaltă calitate.” Gianluca Mech

ANGAJAMENTUL SOCIAL ÎN ITALIA ȘI ÎN LUME

În 2011, la Palatul Ministerului Afacerilor Externe din București, Gianluca Mech a colaborat la organizarea unei petreceri de Crăciun pentru 400 de copii orfani români. Angajamentul a continuat de-a lungul anilor cu scopul de a oferi sprijin copiilor din Centrele de Primire din București. În Italia, Gianluca Mech a susținut organizația non-profit SOS Children’s Village, prin participarea la o strangere de fonduri pentru familiile aflate în dificultate și a sprijinit Asociația Goccia non-profit în finantarea comunității „L’Abbraccio”. 2014 a fost anul unui angajament important cu Asociația Terre de Hommes privind sponsorizarea a 60 de copii în proiecte care sunt active în Liban, Namibia, Bangladesh și Ecuador. În 2016, el a oferit un cadou dulce de Crăciun copiilor din secțiile de oncologie și diabetologie pediatrică din Spitalele din Milano, Monza și Lodi și a susținut Premiile Media Diversitate. În 2017, a zburat de la Cannes la Madrid pentru a participa la evenimentele de gală organizate de actrița Eva Longoria prin asociatia ei pentru sprijinirea Americii Latine. Și în 2018, la Florența a avut loc un eveniment caritabil împotriva agresiunii infantile, la Hotelul Sina Villa Medici, la care a luat parte Gianluca Mech, la invitația MC al serii, Fabio Canino. Fondurile strânse au mers catre sprijinirea Asociației ASD Semper Avanti Juventus.

Campanii naționale și internaționale pentru combaterea obezității

Datorită combinației de succes a activității sale ca antreprenor în sectorul produselor din plante și ca promotor al științei, lider de opinie, scriitor și expert în nutriție, Gianluca Mech, a fost implicat, de ani buni, în inițiative și campanii al căror obiectiv este să sustina dreptul la sănătate și angajamentul în lupta împotriva obezității. Pentru a preveni și combate obezitatea, care atinge proporții din ce în ce mai mari epidemice (conform OMS), Gianluca Mech a dezvoltat campanii naționale de formare, informare și prevenire a obezității împreună cu instituții importante precum FIMMG [Federația Italiană a Medicilor de Familie] , Federsanità ANCI, Metis, Assofarm [Asociația Farmaciilor Comunitare], FIMP [Federația Italiană a Pediatrilor în Asistența Primară], Fondazione Campagna Amica.

ITALIA

  • 2016: cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, instituită în 1991 de Federația Internațională de Diabet și OMS, Gianluca Mech a organizat o întâlnire în regiunea Lombardia pentru a informa publicul cu privire la prevenirea și gestionarea diabetului. În cadrul întâlnirii, prof. Antonio Paoli de la Universitatea din Padova, a prezentat studiul „Efectele diferitelor alimente cu conținut ridicat de proteine ​​si scăzut de carbohidrați asupra zahărului din sânge la subiecții sănătoși”, realizat în colaborare cu echipa de cercetare a Mech Lab, un laborator de cercetare dedicat studiului ketozei, creat la Centrul de Fiziologie al Departamentului de Științe Biomedicale al Universității din Padova.
  • 2017: Gianluca Mech, dorind sa atraga atentia asupra cresterii obezității în rândul adulților și copiilor, a realizat scurtmetrajul „Good Food” în colaborare cu compania de producție Morol, un documentar dedicat dietei mediteraneene la 50 de ani de la publicarea revoluționarului „ Studiu celor Șapte țări”de Ancel Keys, asupra valoarii si importantei dietei mediteraneene, cu participarea lui Justine Mattera, Giorgio Colangeli și Salvatore Esposito.
  • 2018: Gianluca Mech a prezentat o nouă inițiativă științifică importantă: conferința „Manipularea dietetică a Parlamentului”, o inițiativă care a inclus o dezbatere pe tema obezității și a problemelor legate de ea, ceea ce a devenit acum o ciumă invazivă în Italia și în multe țări din lumea, din toate punctele de vedere.

Statele Unite ale Americii

  • În septembrie 2014, cu ocazia unui eveniment de combatere a obezității, organizat de Fundația Clinton din Washington – cu colaborarea celebrului om de afaceri italian, Franco Nuschese, proprietarul prestigiosului restaurant „Café Milano” din Washington, punctul de întâlnire al celor mai mari celebritati influente din SUA – în timpul unei recepții, Gianluca Mech a discutat despre obezitate cu Hillary și Bill Clinton. Mech a discutat cu cel de-al 42-lea președinte al Statelor Unite ale Americii și soția sa despre importanța conștientizării cât mai multor persoane cu privire la subiecte legate de modul corect de a mânca pentru a preveni obezitatea. Întâlnirea cu soții Clinton a fost începutul unei colaborari productive, în special în lupta împotriva obezității la copii, o problemă care nu cunoaște granițe și care, nu întâmplător, este considerată de catre Organizația Mondială a Sănătății cea mai îngrijorătoare și periculoasă pandemie în viitorul apropiat.
  • În aprilie 2018, la NY, a fost primit și premiat de FIAO, Federația Organizațiilor Italian-Americane, comunitatea italo-americană din Brooklyn, în calitate de Om de afaceri internațional al anului pentru introducerea dietei sale în SUA. Au fost prezente numeroase personalități importante, printre care Matilda Cuomo, soția fostului guvernator din New York, fondatoare și președinte de onoare al „Mentoring USA / Italia”, care a avut o lungă conversație cu Gianluca Mech, foarte entuziasmata de prima dietă italiană importată în SUA

  • În aceeași ordine de idei, în 2018, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la New York, împreună cu Ivana Trump, și-a declarat angajamentul de a combate problema obezității din Statele Unite. „Nu trebuie să renunți la gust pentru a te menține în formă și sănătos”: acesta este mesajul pe care doresc să il transmit tuturor americanilor supraponderali, cu ocazia unui tur de prezentare prin țară. Tema principală a conferinței a fost legata de noile date privind numărul tot mai mare de americani supraponderali, cel mai mare dintotdeauna în aceasta țară. În acest context alarmant, „Dieta italiană” a fost prezentată la conferință ca un nou program dietetic eficient pentru cei care doresc să intre in forma și să aibă grijă de sănătatea lor.
  • În februarie 2019, Gianluca Mech s-a întors în Statele Unite, mai precis în New Orleans, pentru a-și începe turneul din orasul cu cei mai multi obezi din America.